Известие

Collapse
No announcement yet.

Голям Проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Голям Проблем

Здравейте и от мен!
    Колеги Явисе голям проблем по моята Алфа 146 1.6 Т.С
    Вчера както си карах и заседнах в една много голяма локва. Колата изгасна в средата на локвата.И от тогава няма палене.Оказа се че през въздушния филтър е влязла вода в цилиндрите.Сега три от буталата се движат но едно не . Някой имали представа за какво става въпрос какво трябва да се сменя и колко ще струва всичко това.
    БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!!

Така както го описваш се е получил воден удар
    Докато не отвориш мотора няма как да се разбере какви са пораженията, но във всеки случай сумата няма да е малка
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

купи си друг мотор от катастрофирала кола.
      ALFA 145 1.4 TS JUNIOR

Comment

И как беше констатирано това,че не се движи едното бутало? Искаш да кажеш ,че вала се е счупил (ако е крайно или биелата е на 2
        Махни картера виж какво е положението пък след това ак осе налага сваляй мотора...
        Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

Първоначално публикувано от kocta Покажи съобщение
          И как беше констатирано това,че не се движи едното бутало? Искаш да кажеш ,че вала се е счупил (ако е крайно или биелата е на 2
          Махни картера виж какво е положението пък след това ак осе налага сваляй мотора...
          Може да са махнали главата само.

Явно водният удар е дал сериозни поражения. Изпод картера едва ли ще е розова картинката
          Определено вариантът с друг двигател е сериозна алтернатива.
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

абе, верно вие как го констатирахте това?!?!
            Щото ми се струва, е колата още не е разпиляна. Отворихте ли нещо, картер, глава? Има вероятност нещо да е изключило някое реле или да е окъсило нещо, и проблема да се окаже чисто електрически.
            СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
            сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Колега,отговориха ти!Поне отговори на въпросите!Ако действително си получил хидроудар,най-смисленото решение е друг мотор,Стария винаги ще има проблеми,както и да го правиш.
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Е то явно момчето се е регистрирало, влязло е, хвърлило е бомбата ("едното бутало не се движи...") и тва ше му остане единствения пост

И на мен ми е интересно, как е протекла цялата диагностика: сигурно ли е, че е влязла вода в мотора и как след като няма палене от тогава се знае кво се движи и кво не? Отворен ли е мотора, не е ли отворен? И ако е отворен за кво изобщо палене си говорим и що се чудим кво е за смяна като тогава ясно ще се види

Не искам да обидя колегата, ама за пореден път се убеждавам, че има няколко марки, които не са най-подходящите учебни коли и Алфа е на първо място в тоя списък Дори само и поради факта, че е жалко да счупиш такава кола
                Last edited by Sm0k; d.m.y г., 16:26.
                Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Аз не виждам проблем да са свалили главата и да я бутнат на 4-та или 5-та скорост. По движението на челата на буталата става ясно кое се движи и кое не.

А дали е влязла вода се разбира веднага след като се свали въздушният филтър Обикновено при воден удар се кривят биели, но щом не мърда буталото, значи работата е яко дебела.
                  Дано каже колегата, че явно голям интерес предизвика с тая тема.
                  _______
                  146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                    Аз не виждам проблем да са свалили главата и да я бутнат на 4-та или 5-та скорост. По движението на челата на буталата става ясно кое се движи и кое не.

А дали е влязла вода се разбира веднага след като се свали въздушният филтър Обикновено при воден удар се кривят биели, но щом не мърда буталото, значи работата е яко дебела.
                    Дано каже колегата, че явно голям интерес предизвика с тая тема.
                    Темата предизвика интерес и у мен, но човека го отнема да каже как са диагностицирали!
                    145 QV ex.
                    146 Boxer TOTAL ex.
                    147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Първоначално публикувано от zdravio Покажи съобщение
                      Темата предизвика интерес и у мен, но човека го отнема да каже как са диагностицирали!
                      Е нека му дадем още малко време да се обади
                      _______
                      146 JTD - ex

Comment

Той ако беше свалил главата нямаше да пита какъв е проблема а сам щеше да си го диагностицира
                        Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                          Колега,отговориха ти!Поне отговори на въпросите!Ако действително си получил хидроудар,най-смисленото решение е друг мотор,Стария винаги ще има проблеми,както и да го правиш.
                          и аз така мисля
                          ALFA 145 1.4 TS JUNIOR

Comment

Working...
                          X